Sådan herre sådan hund!

Den här artikeln har jag fått tagit del av genom skolan och den är skriven av Maria Selin!
.
.
.
Sådan herre sådan hund!
"Uttrycket kommer sig av att hunden till viss del tar efter vårt beteende. hunden känner av hur vi mår och vad vi tycker om saker och ting på ett otroligt bra sätt.
Tvekar du över att gå ut med hunden när det regnar? Då kanske du har en hund som gärna undviker detta ruskiga väder och inte gärna går i vattenpölar.
Är du morgontrött? då ligger nog även hunden kvar i säng värmen på morgonen...
.
.
När du är sjuk, ligger till sängs med feber och mår allmänt dåligt. hur beter sig då hunden? ofta känner hunden på sig att matte är sjuk och vill vara ifred. Man märker då knappt att man är hundägare, hunden ligger sill, vill inte gå ut och kräver nästan ingen uppmärksamhet.
.
.
Är du rädd för mörker, åskan eller något annat? då kan du ha en hund med samma rädsla. Rädsla smittar snabt och lätt.
.
.
Tycker du illa om någon person kan du inte dölja dina känslor för hunden. den du ogillar brukar även hunden känna osäkerhet eller avsky mot. Om man grällar hemma kan hunden ta parti för någon och vissa aggression mot den andra. det har hänt att hundar har attackerat husse eller matte vid gräl.
.
.
Hunden vill gärna hjälpa oss och på så sätt vara till lags, de söker ofta olika sätt att göra oss nöjda på. Det kanske inte alltid är så positivt. Om man höjer rösten mot sina barn eller andra husdjur så hakar gärna hunden på och vill hjälpa till och straffa. Skriker och kastar du sten på grannens katt finns risken att din hund kommer att ta alla tillfällen i akt att få jaga katten.
Har man fler hundar i familjen ska man vara försiktig med att bestraffa någon när de andra ser på. det kan uppstå mobbing mot den straffade hunden när du sedan går därifrån...
.
.
Man kan säga att hunden är en bättre människokännare än vad vi människor är. Hunden kan känna av och tyda de allra minsta signalerna som vi sänder ut. De är specialister på att läsa vårt kroppsspråk. Hunden tar efter oss i både våra positiva och negativa vanor."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0